Magda Gessler – w czym tkwi jej fenomen?

Rozwiane, bujne blond loki, kolorowe, wzorzyste ubrania i charakterystyczny głos – postaci Magdy Gessler nie da się pomylić z nikim innym. Restauratorka i kreatorka stylu, jak sama o sobie mówi, zawładnęła sercami i telewizorami tysięcy Polaków. Co ma w sobie takiego, że z taką chęcią oglądamy ją na ekranie, a jej program ma już 17 sezonów?

Dobre dobrego początki, czyli skąd pochodzi rodzina najsłynniejszej restauratorki w Polsce?

Rodzina Magdy Gessler to mieszanka wielu kultur. Babcia od strony ojca pochodziła z Wenecji, a jej matka wywodziła się z Rosji. Z powodu pracy ojca, który był politykiem, dzieciństwo spędziła w Bułgarii oraz na Kubie, a studia zakończyła w Madrycie. Może to właśnie ukształtowało jej podniebienie i wrażliwość na smaki? Zawsze poruszała się w tematyce około gastronomicznej, ale dopiero po małżeństwie z Piotrem Gesslerem zajęła się restauratorstwem w pełni, chociaż, jak sama mówi, traktuje to bardziej jak sztukę.

Kulinarne zacięcie – od czego zaczynała swoją karierę?

Na początku zasłynęła jako autorka książek kulinarnych. Jej najbardziej znane pozycje to Kuchnia moja pasja wydana w 2005 roku i Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie z 2007 roku. Od 2010 roku pisze także felietony dotyczące gotowania w gazecie Wprost, ma także swoją rubrykę w Newsweeku. Jak widać cechuje się mnogością talentów, zna także parę języków.

Media ją pokochały – Kuchenne Rewolucje strzałem w dziesiątkę

Kariera medialna Magdy Gessler nabrała rozpędu w 2010 roku kiedy to zaczęła prowadzić program, w którym modernizowała upadające restauracje. Kuchenne Rewolucje odniosły sukces nie tylko z powodu swojej tematyki, ale przede wszystkim dzięki osobie Magdy. Swoją charyzmą napędziła show, którego bardzo szybko stała się najjaśniejszą gwiazdą. Jej niekonwencjonalne metody i słownictwo spowodowały, że zyskała fanów w całej Polsce. Trzaskanie drzwiami, rzucanie talerzami o ściany, wyrzucanie produktów nieprzydatnych do spożycia – właśnie z tego znana jest ta temperamentna restauratorka.

Co zachwyca w Magdzie Gessler?

Nie wszyscy mogą być fanami jej temperamentu czy metod jakich używa w Kuchennych Rewolucjach. Jest jednak jedna rzecz, której nie można jej odmówić. Cokolwiek nie robi, robi to całkowicie po swojemu, jest prawdziwa w każdym aspekcie życia. Jeśli uznamy, że w telewizji kreuje swój obraz to jej profil na Facebooku pokaże nam, jak bardzo się mylimy.

Królowa social mediów – ponad 1,2 miliona obserwatorów

Profil prowadzi sama, nie ma całego sztabu profesjonalistów, który będą pilnować poprawności każdego wpisu. Większość z nich pojawia się pomiędzy północą, a godziną czwartą rano… przypadek? Nie sądzę. Magda pisze tak, jakby pisała z przyjaciółmi – czasem ruga, czasem daje powód do śmiechu, czasem inspiruje. Może interpunkcja nie jest jej najlepszą przyjaciółką, ale właśnie dzięki tysiącom kropek, wykrzykników i przecinków stawianych z rozmachem widać prawdziwe roztargnienie i artystyczny nieład w głowie Magdzie Gessler.

Besos!

Karolina Chara

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *